Днес ще бъдат отворени ценовите оферти в обществените поръчки за избор

...
Днес ще бъдат отворени ценовите оферти в обществените поръчки за избор
Коментари Харесай

Ремонтират за над 258 милиона лева 31 км път от Калотина за Сливница

Днес ще бъдат отворени ценовите предложения в публичните поръчки за избор на реализатори за модернизацията на 31,5 км от път I-8 сред Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ и Сливница.

Едната тръжна процедура е за правене на механически план и строителство на обекта: „ Модернизация на път І-8 „ Калотина - Софийски околовръстен път “ от км 1+000 до км 15+500 и етапна връзка ”. Това е секторът след Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ до пътния възел при Драгоман. Общата му дължина е 14,5 км. Индикативната стойност е 141 667 715 лева без Данък добавена стойност. Част от средствата са обезпечени от Механизма „ Свързана Европа “.

Проектът предвижда разширение на съществуващия път, а в обособени сектори ще бъдат усъвършенствани геометричните му детайли. Отсечката ще бъде с по две ленти за придвижване в посока и лента за спешно прекъсване. При км 12+520 ще бъде построен вход-изход от първокласния път към интермодален терминал Драгоман. Ще бъдат издигнати 10 огромни уреди, две от които са при пътните възли „ Калотина “ и „ Драгоман “.

Срокът за осъществяване на поръчката е 852 календарни дни.

Другата социална поръчка е за правене на механически план и строителство на: „ Модернизация на път І-8 Калотина – п. в. „ Храбърско “ от км 15+500 до км 32+447,20 и етапни връзки “. Това е секторът сред Драгоман и Сливница, с дължина 16,98 км. Индикативната му стойност е 117 млн. лева без Данък добавена стойност. Финансирането е от републиканския бюджет.
 Ще бъде направено уголемение на съществуващия път до габарит 27 м, с което двулентовият първокачествен път ще стане четирилентов. В обособени сектори ще се подобрят геометричните му детайли за постигане на планова скорост от 110 км/ч. Срокът за осъществяване на поръчката е 910 календарни дни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР